Новини

Клубове по интереси в Детско-юношеския отдел на Общинска библиотека “Искра“

Клубове по интереси в Детско-юношеския отдел на Общинска библиотека “Искра“

Детско – юношески отдел на ОБ ”Искра” - Казанлък е със забележителна 90 годишна история. Отделът разполага с богат книжен фонд от детска  художествена и научно – популярна литература, комикси енциклопедии, периодика. Той е на свободен достъп и се предоставя за заемане в дома. Отделът се състои от заемна и читалня. Справочните издания и част от отрасловата литература се ползват в читалнята.    Във възрастовия обхват на читателите  са включени и юноши до 14годишна възраст.          Тук се организират  различни начинания в помощ на учениците, запознаване с книжното богатство и информационните възможности на библиотеката, открити уроци, конкурси, литературни четения, изложби, художествени ателиета, викторини, витрини, представяния на нови книги, лятна Академия със специални занимания, съобразени с възрастовата специфика.
Приятната  обстановка, която предлагаме е предпоставка за създаване на клубове по интереси за определени дни от седмицата.
Вторник - „Да обиколим света заедно”. Ще  се запознаваме с историята и географията, с културата , традициите на държавите по света.
Четвъртък – Акции „Излекувай ме” – книжките също боледуват, ако попаднат в немирни детски ръчички. Така че, ако искаш да им помогнеш, елате заедно да ги подлепим и излекуваме любимите си книжки.
„С книжка в ръка”  - ще ви бъдат предоставени интересни книжки и енциклопедии.
Събота – „ С мама и татко в библиотеката” –  ще си направим малък читателски маратон, заедно с вашите родители.


 

Новини

Анкета

Подкрепяте ли инициативите за деца на Общинска библиотека Искра"

Гласувай Резултати